Snadno a rychle napříč sociálními službami v kraji. Nový rozcestník v provozu.

14. 09. 2020
Oficiálně spouštíme ke dni 14. září Rozcestník příspěvkových organizací v oblasti sociální Olomouckého kraje. 
Nová webová služba propojuje internetové stránky poskytovatelů, filtruje je podle zaměření, druhu i místa působení. Zkrátka dělá všechno proto, aby se návštěvníci rychle zorientovali v širokém spektru sociálních služeb, které kraj nabízí.
 
„Rozcestník je určen pro širokou veřejnost - zájemce o sociální službu a jejich rodiny, terénní pracovníky nebo případně i pro uchazeče o zaměstnání v sociální oblasti. Jde o praktickou intuitivní platformu, kde se bez problému vyzná i počítačový laik,“ uvedl dnes již bývalý hejtman Ladislav Okleštěk.

Mezi další kroky modernizace webové prezentace krajských příspěvkových organizací patří také sjednocení internetových stránek, které mají nyní podobnou strukturu a navíc disponují virtuální prohlídkou zařízení. Díky tomu se každý na stránkách snadno zorientuje a může se do zařízení podívat z pohodlí domova, což je obzvláště v současné době výhoda.

Rozcestník má tři hlavní kategorie zaměřené na služby pro seniory, služby pro osoby se zdravotním postižením a služby sociální prevence. Sjednocena byla také podoba internetových stránek krajských příspěvkových organizací z oblasti sociálních služeb. Weby mají podobnou strukturu a navíc nabízejí i virtuální prohlídkou zařízení.

„Rozcestník splňuje požadavky na přístupnost, tak aby si jej mohl zobrazit opravdu každý nezávisle na zařízení, které k prohlížení webu používá, nebo zdravotním handicapu,“ doplnil Pavel Podivínský z krajského odboru sociálních věcí.
"Sociální služby patří mezi základní pilíře každé vyspělé společnosti. Postarat se o lidi, kteří si sami pomoci nemohou, je totiž nejen slušnost, ale také naše povinnost. A mě těší, že Olomoucký kraj má v tomto směru  opravdu co nabídnout. Skvělým pomocníkem se vám stane Rozcestník sociálních služeb. Jde o webové stránky, kde najdete vše, co potřebujete, a to přehledně a na jednom místě. Nezáleží na tom, zda pátráte po domovech seniorů, abyste zjistili, jaké služby nabízí. Lhostejné je i to, zda potřebujete poradit v oblasti sociální prevence nebo pečujete o osobu se zdravotním postižením a chcete najít kontakt na nejbližší denní stacionář. Rozcestník je natažená ruka, kterou můžete kdykoli požádat o podporu. Pomáhat ostatním je základním posláním všech sociálních služeb. A posláním Olomouckého kraje je, aby péče o naše blízké a spoluobčany fungovala co nejlépe. " uvedl Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje